Правила и условия

Продукт

Всяка монета представлява сувенир – реплика, подражание на оригиналната монета, има изключителна колекционерска стойност. Репликата-монета не съответства на оригинала по състав на метала, тегло и размер. Нито една монета в сайта НЕ Е ОРИГИНАЛНА и според националните разпоредби не се приема за паметник на културата и няма антична стойност.

Моля, не купувайте подобни монети като оригинални, освен ако не проверите добре търговеца и монетата, която той Ви предлага!

Всяка реплика-монета от COINLANDIA е идеална възможност за запълване на Вашата колекция от редки монети от цял свят срещу символична цена.

Монетите са изработени от метална сплав – не ги лови магнит. Покритието им е съответно от 24 КАРАТА ЗЛАТО или от СРЕБРО, в зависимост вида им.

Доставка

Доставки в цялата страна се извършват ежедневно. Стараем се да обработваме поръчките Ви в най-кратки срокове. При възникнали въпроси, моля, не се колебайте да се свържете с нас. Все пак при забавяне от страна на куриерската компания COINLANDIA.net не носи отговорност.

Изпращаме всички монети с опция преглед в цялата страна!
Доставките са за сметка на клиента с 15% отстъпка от куриерската услуга по стандартната тарифа на Еконт.

Общи условия

Настоящите “Общи условия” уреждат взаимоотношенията между COINLANDIA.NET (наричано по-долу „COINLANDIA“) от една страна и потребителите на електронни (интернет) страници и услуги, намиращи се на домейн www.coinlandia.net (наричан за краткост „Сайт“), както и условията за ползване на електронния магазин, находящ се на Сайта. Тези условия обвързват всички потребители, които с маркирането на всеки един обект, линк или бутон, разположени на страниците на www.coinlandia.net (с изключение на линка към настоящите “Общи условия”) се съгласяват, изцяло приемат и се задължават да спазват тези “Общи условия”.

Настоящите „Общи условия“ са публикувани на видно място в уебсайта и са достояние на всеки потребител. Сайтът си запазва правото да променя условията по всяко време без предварително известие, като променените условия ще бъдат публикувани в Сайта.

Моля, прочетете внимателно изложените правила и Общи условия за ползване. Всеки един потребител е обвързан от настоящите Общи условия за цялото време на ползване на Сайта, от първоначалното влизане, до напускането му.

 1. Предмет и дефиниции на Общите условия

1.1. “Сайтът” е www.coinlandia.net – уебсайт за електронна търговия – за продажба и доставка на публикуваните в него стоки.

1.2. „Съдържанието“ е:

– цялата информация на Интернет страницата, която може да бъде видяна посредством използването на електронно устройство;

– съдържанието на всички електронни писма, изпратени до Потребителя от Сайта посредством електронни средства и/или всякакви други средства за комуникация;

– всякаква друга информация към Потребителя, получена от служител на COINLANDIA, независимо от начина на комуникация;

– информация, свързана с продукти, услуги и/или такси, приложени от Сайта в даден период;

– Информация, касаеща COINLANDIA или каквато и да е информация, с източник COINLANDIA.

1.3.  “Потребител“ е всяко публично или частно физическо или юридическо лице, притежаващо или придобиващо достъп до Съдържанието или Услугите, чрез всякакви комуникационни средства (електронни, телефон и т.н.).

1.4. “Артикули”, “Продукти”, или “Стоки” са предлаганите чрез Сайта стоки за закупуване.

1.5. „Услуга“ е електронна търговска услуга, извършвана на публично достъпните части от Интернет страницата, с цел да осигури на Потребителя възможността да закупува продукти и/или услуги, използвайки само електронни средства, включително средства за комуникация от разстояние (напр. телефон, стандартно писмо, интернет, електронна поща и др.).

1.6. “Поръчка” е индивидуалната заявка за закупуване на избрания/ите Артикул/и съгласно условията, предвидени в Сайта относно начина на доставка и плащане от страна на Потребителя. Поръчката е акт на действие, който Потребителят прави свободно, по собствен избор, и обвързва със силата на договор Потребителя и COINLANDIA.

1.7. “Потвърждение” е процесът, по време на който служител на COINLANDIA потвърждава Поръчката с Потребителя по телефон и изпраща обобщение на Поръчката на eлектронната поща на Потребителя, ако последният е предоставил такъв.

1.8. “Стойност на поръчката” е общата стойност на Артикулите в потребителксата кошница в момента на подаване на Поръчката. Стойността на поръчката не включва транспортни разходи.

1.9. “Стойност на доставката” е стойността на транспорта на Артикулите от потвърдената поръчка до посочения и потвърден адрес на Потребителя. Стойността на доставката се определя съгласно т. 4.3. от Общите условия.

 1. Общи условия

2.1. Този Документ определя общите условия, при които Потребителят може да използва Интернет страницата / Съдържането / Услугите, в случай когато не е налично друго валидно споразумениe между COINLANDIA и Потребителя.

2.2. Използването, включително, но не ограничавано до достъп, посещение и разглеждане на Съдържание / Услуги предполага, че Потребителят се придържа към настоящите Oбщи условия, освен в случаите, когато даденото съдържание има упоменати специални условия.

2.3. Достъпът до Услугите е възможен само и изключително чрез публично достъпната Интернет страница www.coinlandia.net.

2.4. Чрез използването на Интернет страницата / Съдържание / Услуги, Потребителят еднолично е отговорен за всички последствия, настъпили от това използване. Освен това, Потребителят е отговорен за всякакви имуществени, интелектуални или електронни или от всякакъв друг характер вреди, причинени на Интернет страницата / Съдържанието / Услугите или COINLANDIA.

2.5. Ако Потребителят не е съгласен и/или не приема и/или отмени своето съгласие за този документ:

2.5.1. Той / Тя се отказва от: достъп до Услуги; други Услуги, които COINLANDIA предлага чрез своята Интернет страница; получаването на Брошури / Известия или друга комуникация от страна на COINLANDIA (електронна, телефон и др.) без никаква допълнителна гаранция от страна на COINLANDIA.

2.5.2. COINLANDIA ще изтрие цялата лична информация от своята база данни без никакви последващи задължения от едната към другата страна и без която и да е от страните да носи отговорност за вреди към другата.

2.5.3. Може по всяко време да промени своето решение за приемане или отхвърляне на настоящия документ, така както е наличен в момента на решението.

2.6. Потребителят може по всяко време да се съгласи и приеме документа така, както е наличен по това време.

2.7. За да упражни правото, описано в чл. 2.5, Потребителят може да се свърже с представители на COINLANDIA или да използва интернет връзките, които е получил от COINLANDIA за тази цел.

2.8. Клиентът не може да оттегли съгласието си с обратно действие за този документ, докато е в сила договорно отношение или докато не изплати всички дължими по договор средства към COINLANDIA.

2.9. Ако Клиентът е заплатил всички дължими средства към COINLANDIA и оттегли съгласието за този документ в момент на осъществяване на Поръчка, COINLANDIA ще прекрати поръчката без настъпването на допълнителни задължения и без някоя от страните да носи отговорност за възникнали вреди.

2.10. Тази Интернет страница е адресирана само към Потребители, навършили 18 години,

 1. Цени

3.1. Сайтът има право да променя цените на предлаганите стоки по собствена преценка без предварително уведомяване.

3.2. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на Поръчката и Потвърждението на желаната стока.

3.3. Съобщението за намалени цени е с поставяне на новата цена до старата, която е зачертана. Ако не е посочен срок на намалената цена, тази цена важи до изчерпване на количествата, но не повече от 1 месец или 6 месеца когато е при условия по чл.66 ал.2 от ЗЗП.

3.4. Сайтът се задължава да достави заявената за покупка Стока на посочения от Потребителя адрес в срок, оказан в информацията за доставка и плащане на стоки, съгласно т. 2.1. от раздел Условия за доставка, заявената за покупка стока в необходимото количество и качество.

3.5. Потребителят се задължава:

 • Да заплати цената на стоката според условията, съгласно т. 3.5. от Общите условия.
 • Да заплати разходите по доставката, съгласно т. 3.3 от Общите Условия.
 • Да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес, www.coinlandia.net се освобождава от задължението си да изпълни заявената доставка.

3.6. Крайната дължима сума представлява сбор от всички отделни продукти, които сте поръчали, плюс цената за доставка. Разходите за доставка не са включени в цените на артикулите.

3.7. Транспортните разходи, ако изрично не е упоменато друго, се заплащат от Потребителя при получаване на доставката, едновременно с цената на стоката.

 1. Условия на пазаруване

4.1. Регистрация. Регистрацията е препоръчителна при пазаруване през страницата на www.coinlandia.net. Необходимо е да се попълнят регистрационни полета, в които се посочват коректни данни, необходими за изпълнението на поръчката като имена, валиден адрес, телефонен номер и e-mail адрес.

4.2. Поръчка.

4.2.1. Поръчки през интернет страницата: Поръчки се приемат денонощно през интернет страницата www.coinlandia.net. Поръчки, постъпили до 15:00 ч. в делничен ден, се обработват на същия ден или до 2 работни дни; Поръчки, получени след 15:00 ч. в делничен ден, се обработват на следващия ден или до 2 работни дни; Поръчки, постъпили събота и неделя, както и през празнични дни, се обработват на следващия работен ден. След получаване на поръчка представител на Сайта ще се свърже с вас според горния график на посочения в поръчката телефон за потвърждение на поръчката и уточняване на допълнителни детайли.

4.2.2. Поръчки по телефона: Поръчки, постъпили до 15:00 ч. в делничен ден, се обработват на същия ден или до 2 работни дни; Поръчки, получени след 15:00 ч. в делничен ден, се обработват на следващия ден или до 2 работни дни; Поръчки, постъпили събота и неделя, както и през празнични дни, се обработват на следващия работен ден или до 2 работни дни.

4.3. Доставка. Доставката се извършва от куриерска фирма на посочен от клиента адрес. Стойността на куриерската услуга се определя от куриерската фирма в зависимост от начина на доставка и теглото на поръчаната стока, според техния ценоразпис, спрямо посочения от Потребителя адрес. Доставката е за сметка на Потребителя и не се включва в цената на Артикулите, посочена на Сайта.

4.3.1. Срокове на доставка. Сроковете на доставка се потвърждават при допълнителното уточняване на поръчката с клиента. Сроковете зависят от зоната на обслужване на куриерската фирма и обикновено са в рамките на 1-3 работни дни на територията на България.

4.3.2. При ненавременна доставката, COINLANDIA не дължи неустойка на клиента, а той от своя страна си запазва правото да откаже поръчката.

4.3.3. Отказ за получаване на поръчана и доставена стока. Клиент, поръчал продукт/и през Сайта и получил същите по пощата, с куриер, или друг вид транспорт, има право да откаже получаването на поръчката, или част от нея след като вече тя му е доставена, само в един от следните случаи:

4.3.3.1. При транспортирането стоката или нейната опаковка са повредени.

4.3.3.2. Не е спазен предварително уговорения срок за доставка.

4.3.3.3. Доставената стока явно не съответства на поръчаната от клиента.

4.3.3.4. Цената, която Потребителят следва да заплати не съответства на цената при потвърждение на поръчката.

4.3.3.5. При условията на чл. 69, ал.3 от ЗЗППТ.

4.3.3.6. Рекламации по гореизброените пунктове се извършват само в момента на доставката.

4.3.3.7. Покритие на разходите по връщане на стоката са за сметка на Клиента. При изброените по-горе случаи разходите по връщането на артикула се покриват от Клиента.

4.3.3.8. Връщането на Стока поради неразбиране на описанието, недоглеждане и каквато да е неяснота по отношение на поръчаната стока е за сметка на клиента и в случаи на груби нарушения на правилата, COINLANDIA си запазва правото да блокира възможността за влизане в акаунта.

4.4. Рекламация. В случай, че Потребителят получи стоката във вид несъответващ с условието за доставка, или друга стока различна от поръчаната, Клиентът следва да предяви рекламация. След установяване на детайлите COINLANDIA може да замени стоката.

COINLANDIA не поема и не носи каквато и да било отговорност, в случай, че при извършване на услугата „Доставка” чрез използването на куриерски услуги възникват каквито и да било нарушения на търговският вид и комплекта на продуктите, включително и такива възникнали в резултат на механични и каквито и да било други въздействия при транспортирането.

4.5. Начини на плащане. Стойността на всяка поръчка се потвърждава преди изпълнение на доставката. Клиентът заплаща стойността на поръчката и стойността на доставката. Заплащането на направените поръчки се извършва по следния начин: С наложен платеж – клиентът заплаща на куриера сума, равна на сбора на стойността на поръчката и стойността на доставката.

 1. Защита на личните данни

5.1. COINLANDIA гарантира на своите клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Личните данни, които Сайтът изисква при регистрация на клиент, се използват единствено за обслужването на потребителите – потвърждение и изпълнение на поръчки, доставяне на информация под формата на информационен бюлетин и връзка с потребителите в евентуални случаи на възникнали проблеми, свързани с Поръчката. Сайтът гарантира, че въпросните данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Разкриване на лични данни е възможно единствено в случаите, когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация, съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред.

 1. Авторски права и сигурност

6.1. Потребителят няма право да:

 • Да копира, разпространява или ползва текстове, картини, образи или части от Сайта, без изричното писмено позволение на COINLANDIA.
 • Да ползват автоматизирани системи за зареждане (download) на каквато и да било информация от www.coinlandia.net.
 • Да претоварват системата с фиктивни заявки или друга информация (flood).
 • Потребителите нямат право да ползват screenshot на www.coinlandia.net без изричното писмено позволение на COINLANDIA.
 1. Отговорност

7.1. COINLANDIA не носи отговорност за което и да било физическо или юридическо лице, което използва Съдържанието.

7.2. COINLANDIA не носи отговорност за каквито и да било вреди (преки, косвени, инцидентни или не / други), настъпили в резултат от използване или невъзможност за използване на информация относно типа на представеното съдържание на Интернет страницата или за всякакви грешки или пропуски в Съдържанието, които могат да доведат до вреди.

7.3. Ако Потребител сметне, че Съдържание, изпратено по какъвто и да било начин от страна на COINLANDIA, накърнява авторско право или друго право той / тя може да се свърже с COINLANDIA чрез наличните данни за контакт, така че COINLANDIA да може да вземе информирано решение.

7.4. COINLANDIA не гарантира на Потребителите достъп до Интернет страницата или до Услуги и не дава право за изтегляне и частична или пълна промяна, репродуциране на Съдържание, частично или напълно, копиране или използване на Съдържание по никакъв друг начин или да прехвърля към трети лица съдържание, до което има / или е придобил / достъп според условията на настоящия Документ без изричното писмено позволение на COINLANDIA.

7.5. COINLANDIA не е отговорно за съдържанието, качеството или вида на други интернет страници, достигнати чрез интернет връзки от съдържанието на Интернет страницата, без значение на вида на връзките. Отговорността за тези интернет страници се поема напълно от техните собственици.

7.6. COINLANDIA не носи никаква отговорност в случай на използване на интернет страници и/или съдържание изпратено до Потребителите чрез всякакви средства (електронни, телефон, други), чрез интернет страници, е-mail или служители на COINLANDIA, когато използването на съдържанието може да навреди или да генерира каквито и да било вреди на Потребителя и/или трети лица, обвързани в предаването на съдържанието.

 1. Непреодолима сила

8.1. Освен в случаите, когато изрично е упоменато друго, всяка страна на сключен договор, който все още е в сила, не е отговорна за неизпълнение, частично или изцяло и/или в случаите, когато задълженията са извън условията по договора, в случай че неизпълнението на задълженията е настъпило в следствие на непреодолима сила.

8.2. Страната или законен неин представител, който се позовава на непреодолима сила, трябва незабавно и изчерпателно да уведоми другата страна относно настъпилото събитие и да предприеме мерки за предотвратяването му, за да ограничи последствията му.

8.3. Страната или законен неин представител, който се позовава на описаното по-горе събитие, е освободен от отговорност, само ако настъпилото събитие го възпрепятства да изпълни добросъвестно договора.

8.4. Ако в срок от 15 дни от момента на настъпване на събитието, то не може да бъде преодоляно, всяка една от страните има право да поиска от другата прекратяване на договора, без нито една от страните да носи отговорност за нанесени вреди.

8.5. Страната, която се позовава на непреодолима сила, трябва да докаже невъзможността си да изпълни своите задължения в рамките на 30 дни от момента на настъпване на събитието, но само в рамките на чл.9.3.

 1. Спорове и претенции

9.1. Чрез използване / посещение / разглеждане / друго на всякакво Съдържание, изпратено от COINLANDIA, до неговите Потребители, достъпно и / или доставено по всякакъв начин (електронно / телефон / друго), лицето се съгласява с тези Общи Условия.

9.2. Всякакви спорове във връзка с тези Общи Условия, които могат да настъпят между Потребител и COINLANDIA, ще бъдат разрешавани по взаимно съгласие.

9.3. COINLANDIA не е отговорно за никакви вреди, пропуснати ползи, разходи, искове или други отговорности, ако те са настъпили при неспазване на тези Общи Условия.

9.4. Всякакви спорове (изключвайки чл. 10.2.), които могат да настъпят между Потребител и COINLANDIA или неговите бизнес партньори ще бъдат решавани по взаимно съгласие. В случай, че това не е възможно, те ще бъдат отнесени до компетентния български съд в съответствие с българското законодателство.

9.5. Ако някое от условията или разпоредбите, споменати по-горе, е или бъде намерено/а за недействително/а или невалидно/а по каквато и да е причина, това няма да повлияе на действителността на останалите разпоредби.

9.6. Документът е изготвен и ще бъде тълкуван в съответствие с българското право.

 1. Заключителни разпоредби

10.1. COINLANDIA си запазва правото да прави промени по тези Общи Условия и всякакви промени по Интернет страницата, нейната структура и Услугите, включително промени, които биха повлияли на Интернет страницата и/или на нейното съдържание без предварително известяване на Потребителите.

10.2. COINLANDIA не е отговорно за каквито и да било грешки, които могат да се появят на Интернет страницата поради всякаква причина, включително и тези причинени от промени, настройки, други, които не са направени от администратора на Интернет страницата.

10.3. COINLANDIA си запазва правото да публикува рекламни банери от всякакъв вид и/или връзки на която и да е част от Интернет страницата, съобразно действащото законодателство.

Настоящите условия важат единствено за онлайн магазина на COINLANDIA на www.coinlandia.net.